28 Kasım 2011 Pazartesi

EUKO Premium ve Cash Alımı İle İlgili Bilgilendirme

Birçok kullanıcı EUKO'da premium ve cash alımının tam olarak nasıl olacağını bilmemekte. Resmi açıklamalardan, forumdan ve yetkililerle yaptığımız görüşmelerden çıkardığımız sonuca göre bazı açıklamalarda bulunmak istiyoruz:

•EUKO'da alışverişler, Euro ve Dolar kuru üzerinden yapılacaktır. Knight Cash veya benzeri bir sistemin olmayacağını yetkililer belirttiler.
•Alışveriş işlemleri yine Euro ve Dolar kuru üzerinden yapılacaktır. Örnek olarak vermek gerekirse, PUS'tan 1500 Buff SC alacaksanız bunun net olarak bir Euro ve Dolar karşılığı olacak ve bakiyenizden - kartınızdan bu miktar çekildikten sonra Buff SC'ye sahip olacaksınız.
•Şu ana kadar belirtilen alış-veriş yöntemlerini açıklamak gerekirse:

1.Kredi Kartı: Açıklamalara göre PUS üzerinde itemleri Kredi Kartı'nız ile doğrudan alabilecek veya Kredi kartınızla hesabınıza bakiye yükleyebileceksiniz. Yetkililerin belirttiğine göre Click & Buy benzeri bir sistem olmadan doğrudan kredi kartınız ile alışveriş yapabileceksiniz. Bu durumun Türk ön eki içeren yani Türk Bankalarına ait kredi kartları için sorun çıkarıp çıkarmayacağını tam olarak bilmiyoruz. Ancak bu konuda yetkililer tam emin olmamakla birlikte bir sorun olmayacağını düşündüklerini belirttiler.
2.Premium ve Cash alımında kullanabileceğiniz bir diğer yöntem ise PaysafeCard. Avrupada geniş olarak kullanılan bu sistem, K-ESN kodlarına benzer bir sistemdir. Bu sistemde belli miktarlarda (Örneğin 20,25 € gibi) PaysafeCard alarak bu kartlarda bulunan kart şifresini girerek bakiyenize yüklemeniz mümkün.
Ancak Paysafecard şu anda Türkiye'de aktif olan bir sistem değil. Şu anda bu kartlara aracı internet siteleri ile ulaşabilirsiniz(Ancak fiyatları biraz yüksek olabilir. Örneğin 25€ PaysafeCard 70Tl civarı satılmaktadır). Fakat güvenliği ve kullanım kolaylığından dolayı daha fazla kullanılmasını beklediğimiz bu yöntem için PaysafeCard yetkilileri ile görüşmede bulunduk. Görüşmelerimiz sonucunda aldığımız bilgiye göre kısa süre içerisinde PaysafeCard'a legal olarak ve aracılardan çok daha ucuz fiyatlarla ulaşmanız mümkün olacak.
PaysafeCard'ın Türkiye'de pazarlamaya geçmesinden itibaren ilk olarak büyük marketlerden bu kartlara ulaşabileceksiniz.
Yetkililer Türkiye'de bu sistemin ne zaman aktif hale geleceğini tam belirtmemekle birlikte mümkün olabilecek en kısa sürede aktifleştirmeye çalıştıklarını belirttiler


Oyun'un resmi açılışının ardından Premium ve Cash yükleme ile ilgili geniş bir bilgilendirme ve kullanım açıklaması yapılacaktır.

İyi Forumlar